ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

uitbetaling bijstand Amsterdam

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Amsterdam voor het jaar 2022. Ontvang je te weinig geld van het DWI of ben je het niet eens met een ander besluit? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep via: 085 0609058.

LET OP: Buro Bezwaar en Beroep is geen gemeente-instelling. Bezwaar maken tegen DWI  besluiten van de gemeente Amsterdam doen we wel! Zo ontvang je waar je recht op hebt en voor de rechtsbijstand betaal je niets uit eigen zak.

Uitbetaling bijstand Amsterdam

UITBETAALdagen DWI Amsterdam

datum uitbetaling bijstandsuitkering ​
Maand 2022Uitbetaling bijstand Amsterdam 2022
januaridinsdag 25 januari
februaridonderdag 24 februari
maartdonderdag 24 maart
aprildinsdag 26 april
meiwoensdag 25 mei (inclusief vakantiegeld)
junidonderdag 23 juni
julidinsdag 26 juli
augustusdonderdag 25 augustus
septembermaandag 26 september
oktoberwoensdag 26 oktober
novemberdonderdag 24 november
decemberdonderdag 22 december

Uitbetaling vakantiegeld in mei - Sociale dienst Amsterdam

In mei wordt het vakantiegeld door het DWI uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald het DWI het vakantiegeld aan je schuldeiser. Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld in mei - sociale dienst amsterdam
INKOMENSVRIJLATING EXTRA INKOMEN ALS JE WERKT​​ 1

Inkomensvrijlating = extra inkomen als je werkt !

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomensvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomensvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5%, 15% of 25%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van het DWI . Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

Welke inkomsten doorgeven?

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft, kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens het DWI inkomsten? Inkomsten die je wel moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst-Amsterdam 020

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De inkomsten kun je aan het DWI doorgeven op drie manieren: via een inkomstenverklaring met DigiD, telefonisch via: 020 252 6000 of je kunt de inkomstenverklaring persoonlijk in de grijze brievenbus doen bij het stadsloket (Amstel 1, 1011 PN  Amsterdam). Hier kun je de andere brievenbussen vinden:

Tips uitkeringspecificatie sociale dienst

Een uitkeringsspecificatie is een officiële beslissing! Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet. Bel dan met Buro Bezwaar en Beroep zodat je ontvangt waar je recht op hebt!

Jaaropgave 2021 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2021 een bijstandsuitkering ontvangen van het DWI Amsterdam? Dan ontvang je eind januari 2022 een jaaropgave. Op de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2021 hebt ontvangen van het DWI. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen. Je kunt je jaaropgave downloaden via Mijn Amsterdam. Je hebt dan wel DigiD nodig. Telefonisch opvragen kan ook via: 020 252 6000.