BIJZONDERE BIJSTAND INRICHTINGSKOSTEN

Een dakloze cliënt vindt eindelijk een ongemeubileerde kamer en vraagt bijzondere bijstand aan voor verf en inrichtingskosten. De toegekende bijstand is te laag om zijn kamer te kunnen inrichten. Een vriend stuurt haar door naar Buro Bezwaar en Beroep voor rechtshulp. De cliënt heeft lang gezworven en is haar huis en al zijn spullen jaren geleden kwijtgeraakt. Nu wil ze graag haar leven opnieuw opbouwen maar met de ontvangen bijzondere bijstand kan ze niet alle spullen kopen die nodig zijn om te koken, slapen en leven.

Buro Bezwaar en Beroep tekent bezwaar aan. De cliënt wil liever niet mee naar de hoorzitting en dat is in deze zaak geen enkel probleem. Buro Bezwaar en Beroep gaat naar de hoorzitting en wijst de gemeente op haar eigen beleid waarin staat dat recht bestaat op een vergoeding voor volledige kamerinrichting. Er zijn geen omstandigheden aanwezig die een lager bedrag rechtvaardigen. Voor bepaalde spullen is ook ten onrechte uitgegaan van tweedehands spullen terwijl van cliënt niet kan worden verwacht dat hij een tweedehands matras en beddengoed koopt.  Het bezwaarschrift wordt gegrond verklaard en de cliënt krijgt voldoende bijstand toegekend om alle noodzakelijke spullen te kopen. 

Noodzakelijke verhuizing en verhuiskosten

Noodzakelijke verhuizing en verhuiskosten

Ben je dakloos of moet je om medische redenen met spoed verhuizen. Als een verhuizing volgens de Participatiewet onvoorzien en noodzakelijk is dan kun je in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld voor inrichtingskosten, verhuiskosten of de kosten voor het bezorgen van je spullen door de verkoper. Je kunt voor deze bijzondere bijstand aanvragen. De exacte regels kunnen verschillen per gemeente, maar vraag de bijzondere bijstand in ieder geval op tijd aan.

verhuiskosten inrichtingskosten

Bijzondere Bijstand afgewezen?

Als jouw aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep. We bespreken dan wat de mogelijkheden zijn:

Bel: 085 0609058
Email contactformulier