Dakloos zonder briefadres en toch een daklozenuitkering aanvragen

Dakloos zonder briefadres en toch een daklozenuitkering aanvragen!

Er heerst een hardnekkig misverstand dat je geen daklozenuitkering kunt aanvragen zonder briefadres. Dat komt doordat gemeenten dit stelselmatig aan dak- en thuislozen vertellen. Het is eenvoudigweg niet waar en je kunt zo maanden of zelfs jaren van het kastje naar de muur worden gestuurd! Zonder geld en zonder uitzicht op een concrete oplossing.

Vraag om een aanvraagformulier bij de gemeente en lees hier wat je kunt doen als de gemeente tegenwerkt.

Dakloos en de gemeente werkt tegen? Zo kun je aanvragen!

Je kunt op twee manieren de aanvraag opstarten: Je kunt zelf een kort briefje schrijven met je gegevens, de datum en je handtekening waarin je zegt dat je de bijstandsuitkering aanvraagt. Lever de brief in en de gemeente moet nu binnen 8 weken een beslissing nemen op je aanvraag. Zo omzeil je de tegenwerking!

Wil je dat Buro Bezwaar en Beroep de aanvraag voor je schrijft dan kun je de aanvraag op je mobiel direct online ondertekenen. We sturen de brief met al je gegevens dan naar je e-mail. Deze brief lever je in bij de gemeente en je hebt nu officieel een aanvraag ingediend!

Dakloos en de gemeente werkt tegen. Zo kun je aanvragen
Moet ik een eigen bijdrage betalen

Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Bedankt dat je dit vraagt. Buro Bezwaar en Beroep wordt niet betaald voor het advies dat wordt gegeven aan de meest kwetsbare groep van Nederland. De kosten en tijd die we eraan besteden betalen we uit eigen zak. Daarom wordt een eigen bijdrage erg op prijs gesteld. Kun je de eigen bijdrage niet betalen stuur dan even een berichtje naar Buro Bezwaar en Beroep en ik help je verder.

Wil je de aanvraag voor een dakloze of thuisloze betalen?

Wil je graag maatschappelijk bijdragen door de aanvraag voor 1 of meerdere daklozen te betalen? Ik waardeer de gedachte en je bijdrage helpt enorm om de voorlichting te blijven geven en de dienst in de lucht te houden. In 2021 hebben meer dan 15.000 mensen de pagina’s over dak- en thuislozen bezocht. Met je bijdrage kun je een dak- of thuisloze die vastloopt echt verder helpen. Je kunt hier veilig met iDEAL betalen.

Heb je vragen, dan hoor ik het graag. Je kunt me bereiken via: 085 0609058 of je kunt een bericht sturen via het contactformulier.

Bijzondere bijstand voor de eerste huur, borg een inrichtingskosten.

Heb je een kamer of woning gevonden? Als dakloze heb je meestal niet genoeg geld voor de eerste maand huur en de borg! Dit kun je oplossen door bijzondere bijstand aan te vragen. De gemeente wil wel een bewijs ontvangen dat je de kamer mag huren en vanaf wanneer. Ook voor inrichtingskosten kun je als dakloze een aanvraag indienen bij de sociale dienst.

Bijzondere bijstand voor de eerste huur borg een inrichtingskosten.
Tips uitkeringspecificatie sociale dienst

Geef je slaapplekken door aan de gemeente

De gemeente heeft de adressen waar je tijdelijk slaapt nodig voor de aanvraag. Hou er rekening mee dat de gemeente de opgegeven slaapplekken kan controleren dus geef het door als een slaapplek vervalt. Meestal kan je dat eenvoudig doorgeven per e-mail.