ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

Datum betaling bijstand werkplein drentsche aa

Hieronder staan de uitbetaaldata van werkplein Drentsche Aa in Assen. Het geld kan overdag maar ook pas in de avond op de rekening staan. Gaat er iets fout met de uitbetaling van je uitkering of ontvang je minder geld. Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep via: 085 0609058.

Werkplein Drentsche Aa behandelt ook de aanvragen en regelt de uitbetalingen van de sociale dienst Aa en Hunze, sociale dienst Assen en sociale dienst Tynaarlo. Buro Bezwaar en Beroep is een zelfstandige onderneming die jou helpt als je problemen hebt met de sociale dienst Werkplein Drentsche Aa.

Datum betaling bijstand werkplein drentsche aa

UITBETAALdagen werkplein Drentsche Aa Assen

uitbetaaldata bijstandsuitkering
Maand 2021Datum betaling bijstand werkplein drentsche aa
Januaridonderdag 28 januari
Februaridonderdag 25 februari
Maartdinsdag 30 maart
Aprildonderdag 29 april
Meidonderdag 27 mei
Uitbetaling vakantiegeldmaandag 7 juni
Junidinsdag 29 juni
Juliwoensdag 28 juli
Augustusdonderdag 26 augustus
Septemberwoensdag 29 september
Oktoberdonderdag 28 oktober
Novembervrijdag 26 november
Decemberdonderdag 23 december

Inkomensvrijlating - extra inkomen als je werkt​

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomensvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomensvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5 %, 15% of 25%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van werkplein Drentsche Aa / de sociale dienst Assen. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden. Dit artikel gaat over inkomensvrijlating.

Ontvang je geen inkomensvrijlating en wil je weten of je daar recht op hebt? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep.

automonteur mag bijverdienen in de bijstand

welke inkomsten en wijzigingen doorgeven

mail naar werkplein Drentsche Aa assen

De inkomsten die je moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon uit dienstverband, winst uit een eigen onderneming, een tegemoetkoming voor scholing of opleiding, inkomsten uit een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur/onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

Ontvang je naast je uitkering inkomsten. Geef deze inkomsten dan door aan werkplein Drentsche Aa / de sociale dienst Assen. Dat kan met DigiD. Als u geen Digid heeft kun je de inlichtingen ook schriftelijk opsturen naar postbus 392, 9400 AJ, Assen (t.a.v. Werkplein Drentsche Aa). Het is dan wel belangrijk om te informeren dat alles goed is aangekomen.

Via DigiD kun je ook de volgende gegevens inzien:

  • Persoonsgegevens
  • De uitkeringsspecificatie van deze maand en voorgaande maanden
  • De jaaropgaven vanaf 2012
  • Het saldo van eventueel openstaande schulden en de aflossingen

Uitkeringsspecificatie en jaaropgave​

Je ontvangt iedere maand een specificatie waarop staat hoeveel bijstand is uitbetaald en hoeveel vakantiegeld is gereserveerd. Deze kun je bekijken via: mijn werkplein. Klopt de specificatie niet of heb je minder geld ontvangen? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep. Ook als je minder bijstand ontvangt wegens een terugvordering kunnen we meestal ervoor zorgen dat je meer bijstand ontvangt. Het is belangrijk om binnen zes weken actie te ondernemen. We gaan daarom direct voor je aan de slag!

Jaaropgave
Heb je in 2020 een bijstandsuitkering ontvangen van werkplein Drentsche Aa / de sociale dienst Assen? Dan ontvang je in 2021 een jaaropgave. In de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2020 hebt ontvangen van werkplein Drentsche Aa / de sociale dienst Assen. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.

vraagteken 2

TIP

Een uitkeringsspecificatie is een formele beslissing waartegen binnen zes weken bezwaar kan worden aangetekend. Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet. Bespreek het met Buro Bezwaar en Beroep zodat JIJ ONTVANGT waar je recht op hebt!