ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

uitbetaling bijstand Apeldoorn

Hieronder staan de uitbetaaldata voor 2021 van de sociale dienst Apeldoorn. Het kan drie werkdagen duren voordat het geld op de rekening staat. De uitkeringsspecificatie wordt ook rond deze datum verzonden. Gaat er iets fout met de uitbetaling van je uitkering of ontvang je minder geld. Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep via: 085 0609058. Buro Bezwaar en Beroep is een zelfstandige onderneming die jou helpt als je problemen hebt met de sociale dienst.

uitbetaling bijstand apeldoorn

UITBETAALdagen sociale dienst Apeldoorn

uitbetaaldata bijstandsuitkering
Maand 2021Dag uitbetaling bijstand Apeldoorn
Januaridonderdag 28 januari
Februaridonderdag 25 februari
Maartmaandag 29 maart
Aprildonderdag 29 april
Meidonderdag 27 mei
Uitbetaling vakantiegelddonderdag 3 juni
Junidinsdag 29 juni
Julidonderdag 29 juli
Augustusmaandag 30 augustus
Septemberwoensdag 29 september
Oktoberdonderdag 28 oktober
Novembermaandag 29 november
December (Inwoners Apeldoorn en Brummen)donderdag 23 december
December (de inwoners van Epe)donderdag 30 december

 

Inkomensvrijlating - extra inkomen als je werkt​

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomensvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomensvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5 %, 15% of 25%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van de sociale dienst Apeldoorn. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden. Dit artikel gaat over inkomensvrijlating.

Ontvang je geen inkomensvrijlating en wil je weten of je daar recht op hebt? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep.

automonteur mag bijverdienen in de bijstand

welke inkomsten doorgeven

mail naar sociale dienst apeldoorn

De inkomsten die je moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon uit dienstverband, winst uit een eigen onderneming, een tegemoetkoming voor scholing of opleiding, inkomsten uit een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur/onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

Ontvang je naast je uitkering inkomsten. Geef deze inkomsten dan door aan de sociale dienst Apeldoorn. De gemeente ontvangt graag een kopie van je bewijsstukken met daarop je BSN nummer. Dat kan op drie manieren:

  • met DigiD.
  • Persoonlijk in de bus doen op het stadhuis: Marktplein 1, 73 11 LG Apeldoorn (de brievenbus staat naast de ingang aan de Deventerstraat).
  • Je kunt ook het formulier plus de bewijsstukken opsturen naar: Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn

Wanneer je voor het eerst inkomsten ontvangt naast je uitkering kun je een mutatieformulier ophalen op het stadhuis. Daarna wordt het formulier automatisch ieder maand opgestuurd. Lever het mutatieformulier in voor de volgende data: nog niet bekend.

 

Uitkeringsspecificatie en jaaropgave​

Je ontvangt iedere maand een specificatie waarop staat hoeveel bijstand is uitbetaald en hoeveel vakantiegeld is gereserveerd. Deze kun je bekijken via: mijnoverheid.nl. Klopt de specificatie niet of heb je minder geld ontvangen? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep. Ook als je minder bijstand ontvangt wegens een terugvordering kunnen we meestal ervoor zorgen dat je meer bijstand ontvangt. Het is belangrijk om binnen zes weken actie te ondernemen. We gaan daarom direct voor je aan de slag!

Jaaropgave
Heb je in 2020 een bijstandsuitkering ontvangen van de sociale dienst Apeldoorn? Dan ontvang je in 2021 een jaaropgave. In de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2020 hebt ontvangen van de gemeente Apeldoorn. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.

vraagteken 2

TIP

Een uitkeringsspecificatie is een formele beslissing waartegen binnen zes weken bezwaar kan worden aangetekend. Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet. Bespreek het met Buro Bezwaar en Beroep zodat JIJ ONTVANGT waar je recht op hebt!