ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

uitbetaling bijstand Apeldoorn

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Apeldoorn, Brummen en Epe voor het jaar 2022. Het kan drie werkdagen duren voordat het geld op je rekening staat. Ontvang je te weinig geld van de sociale dienst of ben je het niet eens met een ander besluit? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep via: 085 0609058.

LET OP: Buro Bezwaar en Beroep is geen gemeente-instelling. Bezwaar maken tegen sociale dienst besluiten van de gemeente Apeldoorn doen we wel. Zo ontvang je waar je recht op hebt en voor de rechtsbijstand betaal je niets uit eigen zak.

uitbetaling bijstand apeldoorn

Datum uitbetaling bijstandsuitkering

datum uitbetaling bijstandsuitkering ​
Maand 2022Uitbetaling bijstand Apeldoorn 2022
januaridonderdag 27 januari
februaridonderdag 24 februari
maartwoensdag 30 maart
aprildonderdag 28 april
meimaandag 30 mei
vakantiegeldwoensdag 29 juni
junidonderdag 28 juli
julidinsdag 30 augustus
augustusdonderdag 29 september
septemberdonderdag 27 oktober
oktoberdinsdag 29 november
novemberdonderdag 22 december: Apeldoorn en Brummen
decemberdonderdag 29 december: Epe

Uitbetaling vakantiegeld in juni- sociale dienst Apeldoorn

7 juni wordt het vakantiegeld door de sociale dienst uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld in juni - sociale dienst Apeldoorn
ontdek inkomstenvrijlating, meer geld bij parttime werk​

ontdek inkomstenvrijlating, meer geld bij parttime werk​

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomstenvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomstenvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5%, 15% of 25%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van de sociale dienst Apeldoorn. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

Welke inkomsten doorgeven?

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft, kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens sociale dienst Apeldoorn inkomsten? Inkomsten die je wel moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur een ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst Apeldoorn

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

Wanneer je voor het eerst inkomsten ontvangt naast je uitkering kun je een mutatieformulier ophalen op het stadhuis. Daarna wordt het formulier automatisch iedere maand opgestuurd. Sociale dienst Apeldoorn ontvangt graag een kopie van je bewijsstukken met daarop je BSN nummer. De inkomsten kun je doorgeven op drie manieren:
 
  • met DigiD.
  • Persoonlijk in de bus doen op het stadhuis: Marktplein 1, 73 11 LG Apeldoorn (de brievenbus staat naast de ingang aan de Deventerstraat).
  • Je kunt ook het formulier plus de bewijsstukken opsturen naar: Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn
Tip-uitkeringspecificatie-sociale-dienst

Een uitkeringsspecificatie is een officiële beslissing! Deze kun je bekijken via: mijnoverheid.nl. Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet? Bel dan met Buro Bezwaar en Beroep zodat je ontvangt waar je recht op hebt!

Jaaropgave 2021 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2021 een bijstandsuitkering ontvangen van sociale dienst Apeldoorn? Dan ontvang je in de eerste week van februari 2022 een jaaropgave. Op de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2021 hebt ontvangen van de sociale dienst. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.