ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

uitbetaling bijstand Arnhem

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Arnhem voor het jaar 2022. Ontvang je te weinig geld van de sociale dienst of ben je het niet eens met een ander besluit? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep via: 085 0609058.

LET OP: Buro Bezwaar en Beroep is geen gemeente-instelling. Bezwaar maken tegen sociale dienst besluiten van de gemeente Arnhem doen we wel. Zo ontvang je waar je recht op hebt en voor de rechtsbijstand betaal je niets uit eigen zak.

uitbetaling bijstand arnhem

Datum uitbetaling bijstandsuitkering

datum uitbetaling bijstandsuitkering ​
MaandDag uitbetaling bijstand Arnhem 2022
Januarimaandag 24 januari
Februaridonderdag 24 februari
Maartdonderdag 24 maart
Aprilmaandag 25 april
Meidinsdag 24 mei
Uitbetaling vakantiegelddinsdag 24 mei
Junidonderdag 23 juni
Julimaandag 25 juli
Augustuswoensdag 24 augustus
Septembervrijdag 23 september
Oktobermaandag 24 oktober
Novemberdonderdag 24 november
Decembermaandag 19 december

Uitbetaling vakantiegeld in mei - sociale dienst Arnhem

24 mei wordt het vakantiegeld door de sociale dienst uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld in mei - sociale dienst Arnhem
ontdek inkomstenvrijlating, meer geld bij parttime werk​

ontdek inkomstenvrijlating, meer geld bij parttime werk​

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomstenvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomstenvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5%, 15% of 25%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van de sociale dienst Arnhem. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden. Zo ontvang je dus meer geld!

Welke inkomsten doorgeven?

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft, kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens sociale dienst Arnhem inkomsten? Inkomsten die je wel moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur een ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst Arnhem

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

Sociale dienst Arnhem ontvangt graag een kopie van je bewijsstukken. De inkomsten kun je doorgeven op twee manieren:
 
  • met DigiD.
  • Je kunt ook de stukken opsturen naar: Gemeente Arnhem, ter attentie van Werk & Inkomen Antwoordnummer 3740  6800 XA  Arnhem (een postzegel is niet nodig). 
Tip-uitkeringspecificatie-sociale-dienst

Een uitkeringsspecificatie is een officiële beslissing! Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet? Bel dan met Buro Bezwaar en Beroep zodat je ontvangt waar je recht op hebt!

Jaaropgave 2021 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2021 een bijstandsuitkering ontvangen van de sociale dienst Arnhem? Dan ontvang je in 2022 een jaaropgave. Een kopie van je jaaropgave kun je opvragen via: 0800-1809. Op de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2021 hebt ontvangen van de sociale dienst. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.