ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

Uitbetaling bijstand Drechtsteden 2023

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Drechtsteden, Dordrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het geld staat meestal dezelfde dag op je rekening.

uitbetaling-bijstand-drechtsteden

Datum uitbetaling bijstandsuitkering

datum uitbetaling bijstandsuitkering ​
Maand Uitbetaling bijstand Drechtsteden 2023
Januaridinsdag 31 januari 
Februaridinsdag 28 februari
Maartvrijdag 31 maart
Aprilvrijdag 28 april
Meiwoensdag 31 mei
Uitbetaling vakantiegeldwoensdag 31 mei
Junivrijdag 30 juni
Julimaandag 31 juli
Augustusdonderdag 31 augustus 
Septembervrijdag 29 september
Oktoberdinsdag 31 oktober 
Novemberdonderdag 30 november 
Decembervrijdag 29 december 

Uitbetaling bijstand Drechtsteden + Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Bron

Uitbetaling vakantiegeld in mei - sociale dienst Drechtsteden

In mei wordt het vakantiegeld door de sociale dienst uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld in mei - sociale dienst Drechtsteden

Welke inkomsten doorgeven?

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft, kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens sociale dienst Drechtsteden inkomsten? Inkomsten die je wel moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur een ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst Drechtsteden

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De gemeente ontvangt graag een kopie van je bewijsstukken met daarop je BSN nummer. Inleveren kan op drie manieren:

    1. Met het digitaal wijzigingsformulier via MijnSDD.
    2. Je kunt ook een inkomsten verklaring opvragen bij de sociale dienst Drechtsteden. Dit kan via telefoonnummer: 078 770 8910. 
    3. Het formulier kan ook persoonlijk worden afgegeven tussen 09.00 en 12.00 uur op dit adres: sociale dienst Drechtsteden, Spuiboulevard 298, 3311 GR Dordrecht.

Achteraf verrekenen inkomsten

De sociale dienst Drechtsteden berekent achteraf hoeveel bijstand je teveel hebt ontvangen. Dus als je in de maand mei € 500,- verdient ontvang je in mei je volledige uitkering. Je ontvangt in mei dus eigenlijk teveel bijstand. In de maand juni ontvang je dus € 500,- minder bijstand. Je loonstrookjes van de maand mei stuur je voor 15 juni naar de sociale dienst Drechtsteden. Als ke wisselende inkomsten hebt ontvangt je  iedere maand een inkomstenverklaring van de sociale dienst zodat de uitbetaling bijstand Drechtsteden goed wordt uitgevoerd.
vraagteken 2

Jaaropgave 2022 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2022 een bijstandsuitkering ontvangen van de sociale dienst Drechtsteden ? Dan ontvang je in 2023 een jaaropgave. In de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2022 hebt ontvangen van de gemeente Drechtsteden. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.