ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

uitbetaling bijstand Drechtsteden 2021

Hieronder staan de uitbetaaldata van de sociale dienst Drechtsteden, Dordrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het geld staat meestal dezelfde dag op je rekening. Gaat er iets fout met de uitbetaling van je bijstandsuitkering? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep via: 085 0609058 of e-mail:  bbb (at) burobezwaarberoep.nl

Buro Bezwaar en Beroep is een zelfstandige onderneming die jou helpt als je problemen hebt met de sociale dienst.

uitbetaling bijstand sociale dienst drechtsteden

UITBETAALdagen Drechtsteden

uitbetaaldata bijstandsuitkering
Maand Datum uitbetaling bijstand Drechtsteden 2021
januarivrijdag 29 januari
februarivrijdag 26 februari
maartwoensdag 31 maart
aprilvrijdag 30 april
meimaandag 31 mei
juniwoensdag 30 juni
julivrijdag 30 juli
augustusdinsdag 31 augustus
septemberdonderdag 30 september
oktobervrijdag 29 oktober
novemberdinsdag 30 november
decemberdonderdag 30 december
  
Vakantiegeldmaandag 31 mei

Uitbetaling bijstand Drechtsteden + Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Bron

extra inkomen als je werkt - Inkomensvrijlating

Wanneer je parttime werkt naast je uitkering kun je recht hebben op inkomensvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomensvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5 %, 15% of 25%. Dit artikel gaat over inkomensvrijlating. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van de sociale dienst Drechtsteden. Je kunt het aanvragen bij de sociale dienst.

Ontvang je geen inkomensvrijlating en wil je weten of je daar recht op hebt. Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep.

automonteur mag bijverdienen in de bijstand

inkomsten doorgeven aan SDD

mail naar sociale dienst drechtsteden dordrecht

Heb je een betaalde (parttime) baan gevonden? Geef het direct door aan de sociale dienst Drechtsteden. Dat kan op de volgende manieren:

    1. Met het digitaal wijzigingsformulier via MijnSDD.
    2. Je kunt ook een inkomsten verklaring opvragen bij de sociale dienst Drechtsteden. Dit kan via telefoonnummer: 078 770 8910. 
    3. Het formulier kan ook persoonlijk worden afgegeven tussen 09.00 en 12.00 uur op dit adres: sociale dienst Drechtsteden, Spuiboulevard 298, 3311 GR Dordrecht.
  1.  

De inkomsten die moeten worden doorgegeven zijn bijvoorbeeld: loon uit dienstverband, winst uit een eigen onderneming, inkomsten uit een erfenis, winst uit een loterij, een tegemoetkoming voor scholing of opleiding, inkomsten uit verhuur/onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

Wanneer je merkt dat de wijzigingen niet zijn doorgevoerd neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep. De sociale dienst mag nooit inkomsten schatten!!

VERREKENING INKOMSTEN

De sociale dienst Drechtsteden berekent achteraf hoeveel bijstand je teveel hebt ontvangen. Dus als je in de maand mei € 500,- verdient ontvang je in mei je volledige uitkering. Je ontvangt in mei dus eigenlijk teveel bijstand. In de maand juni ontvang je dus € 500,- minder bijstand. Je loonstrookjes van de maand mei stuur je voor 15 juni naar de sociale dienst Drechtsteden. Als u wisselende inkomsten heeft ontvangt u iedere maand een inkomstenverklaring van de sociale dienst zodat de uitbetaling bijstand Drechtsteden goed wordt uitgevoerd.
vraagteken 2

TIP

Een uitkeringsspecificatie is een formele beslissing waartegen binnen zes weken bezwaar kan worden aangetekend. Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet. Bespreek het met Buro Bezwaar en Beroep zodat JIJ ONTVANGT waar je recht op hebt!

Uitkeringsspecificatie en jaaropgave

Je ontvangt iedere maand een specificatie waarop staat hoeveel bijstand is uitbetaald en hoeveel vakantiegeld is gereserveerd (kijk op: MijnSDD). Klopt de specificatie niet of heb je minder geld ontvangen? Neem dan contact op met Buro Bezwaar en Beroep. Ook als je minder bijstand ontvangt wegens een terugvordering kunnen we meestal ervoor zorgen dat je meer bijstand ontvangt. Het is belangrijk om binnen zes weken actie te ondernemen. We gaan daarom direct voor je aan de slag!

Heb je in 2020 een bijstandsuitkering ontvangen van de sociale dienst Drechtsteden? Dan ontvang je in 2021 een jaaropgave. In de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2020 hebt ontvangen van de Sociale Dienst Drechtsteden. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.

vraagteken 2