ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

Uitbetaling bijstand het Hogeland

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Het Hogeland voor het jaar 2022. 

uitbetaling bijstand het Hogeland

Uitbetaling bijstand het Hogeland in 2022

Uitbetaling bijstand het Hogeland in 2022
Maand 2022Uitbetaling bijstand Het Hogeland 2022
januaridonderdag 27 januari
februaridonderdag 24 februari
maartdonderdag 24 maart
aprildonderdag 28 april
meidinsdag 24 mei
vakantiegelddonderdag 9 juni
junidonderdag 30 juni
julidonderdag 28 juli
augustusdonderdag 25 augustus
septemberdonderdag 29 september
oktoberdonderdag 27 oktober
novemberdonderdag 24 november
decemberdonderdag 22 december

Bron: uitbetaling bijstand Het Hogeland

Uitbetaling vakantiegeld gemeente het Hogeland

9 juni wordt het vakantiegeld door de sociale dienst Het Hogeland uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Als er daarna nog vakantiegeld overblijft dan wordt dat alsnog uitbetaald.

Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld gemeente het Hogeland
INKOMENSVRIJLATING EXTRA INKOMEN ALS JE WERKT​​ 1

Inkomstenvrijlating = extra inkomen als je werkt !

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomstenvrijlating van de sociale dienst Het Hogeland. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomstenvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 25%, 15% of 12,5%. Om de regeling te gebruiken heb je vooraf toestemming nodig van de sociale dienst Het Hogeland. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

inkomen doorgeven bijstand het Hogeland

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft aan de sociale dienst, dan kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens de sociale dienst Het Hogeland inkomsten? Inkomsten zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst het Hogeland

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De inkomsten kun je doorgeven via het wijzigingformulier van de gemeente Het Hogeland. Ook andere veranderingen die belangrijk zijn voor je recht op bijstand moeten tijdig worden doorgegeven. Nadat de Sociale Dienst Het Hogeland je wijzigingen heeft ontvangen ontvang je een specificatie met een berekening van je recht op bijstand.

Wil je de gegevens per e-mail of post opsturen? Het e-mailadres van de sociale dienst het Hogeland is: gemeente@hethogeland.nl. Het postadres is: gemeente Het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen.

Jaaropgave 2022 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2022 een bijstandsuitkering ontvangen van sociale dienst het Hogeland? Dan ontvang je normaal gesproken tussen 15 februari en eind februari 2023 een jaaropgave. Heb je nog geen jaaropgave ontvangen bel dan met: 088 – 345 88 88

Op de jaaropgave staat hoeveel (bruto) bijstand je in 2022 hebt ontvangen van de gemeente Het Hogeland. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.