ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

Uitbetaling bijstand Meerinzicht

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Meerinzicht. Meerinzicht regelt de sociale dienst zaken voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. 

uitbetaling bijstand Meerinzicht

Uitbetaling bijstand Meerinzicht in 2022

Uitbetaling bijstand Meerinzicht in 2022
Maand 2022Uitbetaling bijstand Meerinzicht 2022
januarimaandag 10 januari
februaridonderdag 10 februari
maartdonderdag 10 maart
aprilvrijdag 8 april
meidinsdag 10 mei
vakantiegelddinsdag 10 mei
junivrijdag 10 juni
julivrijdag 8 juli
augustuswoensdag 10 augustus
septembervrijdag 9 september
oktobermaandag 10 oktober
novemberdonderdag 10 november
decembervrijdag 9 december

Bron: uitbetaling bijstand Meerinzicht

Uitbetaling vakantiegeld gemeente Meerinzicht

10 mei wordt het vakantiegeld door de sociale dienst Meerinzicht uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Als er daarna nog vakantiegeld overblijft dan wordt dat alsnog uitbetaald.

Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld Meerinzicht-gemeente Ermelo Harderwijk en Zeewolde
INKOMENSVRIJLATING EXTRA INKOMEN ALS JE WERKT​​ 1

Inkomstenvrijlating = extra inkomen als je werkt !

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomstenvrijlating van de sociale dienst Meerinzicht. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomstenvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 25%, 15% of 12,5%. Om de regeling te gebruiken heb je vooraf toestemming nodig van de sociale dienst Meerinzicht. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

inkomen doorgeven bijstand Meerinzicht

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft aan de sociale dienst Meerinzicht kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens de sociale dienst Meerinzicht inkomsten? Inkomsten zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst Meerinzicht

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De inkomsten kun je doorgeven met het Meerinzicht wijzigingsformulier. Ook andere veranderingen die belangrijk zijn voor je recht op bijstand moeten binnen 1 week worden doorgegeven. Dat kan via de pagina: Meerinzicht wijzigingsformulier. Nadat de Sociale Dienst Meerinzicht je wijzigingen heeft ontvangen ontvang je een specificatie met een berekening van je recht op bijstand.

Wil je de gegevens per e-mail of post opsturen? Het e-mailadres van de sociale dienst Meerinzicht is: contact@meerinzicht.nl. Het postadres van de sociale dienst Meerinzicht is: Postbus 1201, 3840 BE Harderwijk.

Jaaropgave 2022 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2022 een bijstandsuitkering ontvangen van Meerinzicht / de gemeente Ermelo, Harderwijk of Zeewolde? Dan ontvang je rond 15 februari 2023 een jaaropgave.

Op de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2022 hebt ontvangen van de gemeente Ermelo, Harderwijk of Zeewolde. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.