ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

Uitbetaling bijstand Nijmegen

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Nijmegen voor het jaar 2022. Ontvang je te weinig geld van de sociale dienst of wordt je inkomen geschat? Bel Buro Bezwaar en Beroep voor een oplossing: 085 0609058. De gemeente Nijmegen moet uitbetalen waar je recht op hebt!

LET OP: Buro Bezwaar en Beroep is geen gemeente-instelling. Bezwaar maken tegen sociale dienst besluiten doen we wel. Zo ontvang je waar je recht op hebt en voor de rechtsbijstand betaal je niets uit eigen zak. 

uitbetaling-bijstand-nijmegen

Uitbetaling bijstand Nijmegen in 2022

uitbetaling bijstand Nijmegen 2022​
Maand 2022Uitbetaling bijstand Nijmegen 2022
Januarivrijdag 21 januari
Februaridinsdag 22 februari
Maartdinsdag 22 maart
April vrijdag 22 april
Meivrijdag 20 mei
Vakantiegeldmaandag 23 mei
Juni woensdag 22 juni
Juli donderdag 21 juli
Augustus dinsdag 23 augustus
September donderdag 22 september
Oktober vrijdag 21 oktober
Novembervrijdag 18 november
December vrijdag 16 december

Bron: uitbetaling bijstand Nijmegen

Uitbetaling vakantiegeld gemeente Nijmegen

23 mei wordt het vakantiegeld door de sociale dienst Nijmegen uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Als er daarna nog vakantiegeld overblijft dan wordt dat alsnog uitbetaald.

Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld gemeente Nijmegen
INKOMENSVRIJLATING EXTRA INKOMEN ALS JE WERKT​​ 1

Inkomstenvrijlating = extra inkomen als je werkt !

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomstenvrijlating van de sociale dienst Nijmegen. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomstenvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 25%, 15% of 12,5%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van de sociale dienst Nijmegen. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

inkomen doorgeven bijstand Nijmegen

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft aan de sociale dienst Nijmegen kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens de gemeente Nijmegen inkomsten? Inkomsten zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De inkomsten kun je doorgeven met het statusformulier van de gemeente Nijmegen. Dit formulier moet uiterlijk op de laatste dag van de maand zijn ontvangen door de gemeente Nijmegen.

Stuur het formulier naar e-mailadres: uitkering@nijmegen.nl. Wil je het liever per post opsturen gebruik dan dit adres van de gemeente Nijmegen: postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Tips uitkeringspecificatie sociale dienst

Een uitkeringsspecificatie is een formele beslissing! Is de bijstandsuitkering van de gemeente Nijmegen fout uitbetaald of heeft de sociale dienst Nijmegen een afgesproken rekening niet betaald. Bel dan met Buro Bezwaar en Beroep zodat je ontvangt waar je recht op hebt!

Jaaropgave 2021 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2021 een bijstandsuitkering ontvangen van de gemeente Nijmegen? Dan ontvang je rond 15 februari 2022 een jaaropgave. Heb je de jaaropgave niet ontvangen? Vraag dan om een kopie van de jaaropgave via e-mailadres: jaaropgaven@nijmegen.nl.

Op de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2021 hebt ontvangen van de gemeente Nijmegen. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.