ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

uitbetaling bijstand Rotterdam

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Rotterdam voor het jaar 2022. Wordt je uitkering niet uitbetaald of neemt de sociale dienst een ander onterecht besluit?  

Buro Bezwaar en Beroep maakt bezwaar tegen onterechte sociale dienst besluiten. Voor de rechtsbijstand betaal je niets uit eigen zak. 

uitbetaling bijstand rotterdam

UITBETAALdagen Rotterdam

datum uitbetaling bijstandsuitkering ​
Maand 2022Uitbetaling bijstand Rotterdam 2022
januaridinsdag 25 januari
februarivrijdag 25 februari
maartvrijdag 25 maart
aprildinsdag 26 april
meiwoensdag 25 mei
junivrijdag 24 juni
julidinsdag 26 juli
augustusdonderdag 25 augustus
septembervrijdag 23 september
oktoberdinsdag 25 oktober
novembervrijdag 25 november
decembervrijdag 23 december

Uitbetaling vakantiegeld in mei - Sociale dienst Rotterdam

Rond 25 mei wordt het vakantiegeld door de sociale dienst Rotterdam uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Als er na het beslag nog vakantiegeld overblijft dan wordt dit uitbetaald in de maand juni. Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld in mei - Sociale dienst Rotterdam​
INKOMENSVRIJLATING EXTRA INKOMEN ALS JE WERKT​​ 1

Inkomensvrijlating = extra inkomen als je werkt !

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomensvrijlating. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomensvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 12,5%, 15% of 25%. Om de regeling te gebruiken heb je toestemming nodig van de sociale dienst Rotterdam. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

Welke inkomsten doorgeven?

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft, kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens de sociale dienst inkomsten? Inkomsten die je wel moet doorgeven zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding.

welke inkomsten doorgeven aan sociale dienst rotterdam 010

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De inkomsten kun je doorgeven met dit wijzigingsformulier. Stuur het wijzigingsformulier samen met de bewijsstukken op naar: gemeente Rotterdam, t.a.v. de afdeling Beheer Inkomen, postbus 1024, 3000 BA Rotterdam. De inkomsten worden verrekend met je uitkering en je ontvangt een specificatie met een berekening van je recht op bijstand.

Jaaropgave 2021 ontvangen

Tips uitkeringspecificatie sociale dienst

Een uitkeringsspecificatie is een formele beslissing! Ontvang je minder bijstand dan afgesproken of betaalt de sociale dienst een afgesproken rekening niet. Bel dan met Buro Bezwaar en Beroep zodat je ontvangt waar je recht op hebt!

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2021 een bijstandsuitkering ontvangen van de sociale dienst Rotterdam? Dan ontvang je in februari 2022 een jaaropgave. Op de jaaropgave staat hoeveel bijstand je in 2021 hebt ontvangen van de gemeente Rotterdam. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.