ontvang inkomenstoeslag sociale dienst
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerd besluit neemt
Buro Bezwaar en Beroep - succesvol bezwaar aantekenen
rechtsbijstand ontvangen als de overheid een verkeerde beslissing neemt
12 jaar sociale dienst specialist Buro Bezwaar en Beroep

Uitbetaling bijstand Zeist

Hieronder het overzicht uitbetaling bijstand Zeist RSDKRH voor het jaar 2022. Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) betaald maandelijks de bijstand uit. 

uitbetaling bijstand Zeist

Uitbetaling bijstand Zeist in 2022

Uitbetaling bijstand Zeist in 2022
Maand 2022Uitbetaling bijstand het Zeist 2022
januaridinsdag 8 februari
februaridinsdag 8 maart
maartvrijdag 8 april
aprilvrijdag 6 mei
meiwoensdag 8 juni
vakantiegeldvrijdag 10 juni
junivrijdag 8 juli
julimaandag 8 augustus
augustusdonderdag 8 september
septembervrijdag 7 oktober
oktoberdinsdag 8 november
novemberdonderdag 8 december
decembervrijdag 6 januari

Bron: uitbetaling bijstand Zeist

Uitbetaling vakantiegeld gemeente Zeist

10 juni wordt het vakantiegeld door de sociale dienst Zeist uitbetaald. Als een schuldeiser beslag heeft gelegd op je uitkering, dan betaald de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldeiser. Als er daarna nog vakantiegeld overblijft dan wordt dat alsnog uitbetaald.

Loop je in een WSNP schuldsaneringstraject? Dan moet de sociale dienst het vakantiegeld aan je schuldhulpverlener uitbetalen.

Uitbetaling vakantiegeld gemeente Zeist
INKOMENSVRIJLATING EXTRA INKOMEN ALS JE WERKT​​ 1

Inkomstenvrijlating = extra inkomen als je werkt !

Heb je parttime werk gevonden? Dan kun je recht hebben op inkomstenvrijlating van de sociale dienst Zeist. Je mag dan een deel van je inkomsten houden. Er bestaan drie soorten inkomstenvrijlating. Het bedrag dat je mag houden is 25%, 15% of 12,5%. Om de regeling te gebruiken heb je vooraf toestemming nodig van de sociale dienst Zeist. Daarom is het belangrijk om direct door te geven dat je werk hebt gevonden.

inkomen doorgeven bijstand Zeist

Wanneer je inkomsten niet doorgeeft aan de sociale dienst Zeist kun je een boete krijgen maar wat zijn volgens de sociale dienst Zeist inkomsten? Inkomsten zijn bijvoorbeeld: loon, een erfenis, winst uit een loterij, inkomsten uit verhuur of onderverhuur, wachtgeld, ziektewetuitkering of bijvoorbeeld een stagevergoeding. 

Uitbetaling bijstand Zeist in 2022

Hoe kun je de inkomsten doorgeven!

De inkomsten kun je op twee manieren doorgeven de sociale dienst gemeente Zeist / Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug:

  1. De inkomsten online doorgeven
  2. Per post opsturen naar: gemeente Zeist, Postbus 13, 3700 AA  Zeist.
 
Nadat de Sociale Dienst Zeist je wijzigingen heeft ontvangen ontvang je een specificatie met een berekening van je recht op bijstand. Ook andere veranderingen die belangrijk zijn voor het recht op bijstand moeten tijdig worden doorgegeven.

Jaaropgave 2022 ontvangen

sociale dienst jaaropgave 2021

Heb je in 2022 een bijstandsuitkering ontvangen van sociale dienst Zeist? Dan ontvang je begin 2023 een jaaropgave. Je kunt ook de jaaropgave downloaden via DigiD.

Op de jaaropgave staat hoeveel (bruto) bijstand je in 2022 hebt ontvangen van de gemeente Zeist. De jaaropgave kun je gebruiken om je belastingaangifte in te vullen en om huur- of zorgtoeslag aan te vragen.